Matematik

simpel matematik.

06. september 2009 af jannieboy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et taxa-selskab har følgende priser: 25 kr. i startgebyr og 5 kr. pr. km. Taxaselskabet
vil maksimalt køre en tur på 50 km.'


a) Bestem en forskrift som beskriver sammenhængen mellem pris og antal
kørte kilometer.

b) Bestem de nitionsmængden og værdimængden for funktionen.

c) Hvad koster en tur på 12 km?

d) Hvor langt kan man køre for 200 kr.?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af kimor (Slettet)

a) f(x) = 5x+25 

b) dm(f) = [0 ;50]           vm(f) - indsæt definitionsmængden

c) indsæt 12 på x's plads i funktionsforskriften

d) sæt funktionen lig 200 og isoler x


Svar #2
06. september 2009 af jannieboy (Slettet)

jeg er helt lost efter opgave a.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af JonasE (Slettet)

Lineær funktion.

a) y=5x+25 og x≤50

y er pris

x er afstand i km

b)

dm(x)=[0;50]

vm(x)=[5;(5*50+25)]

c)

f(x)=5x+25

f(12)=5*12+25=85

en tur på 12 km koster 85 kroner.

200=5x+25

175=5x

175/5=x


Svar #4
06. september 2009 af jannieboy (Slettet)

årh, tusinde tak!
nu giver det hele lidt mere mening i:


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2009 af kimor (Slettet)

okay.. Definitionsmængden er alle de x-værdier, som funktionen kan antage.! Når taxaselskabet ikke kører mere end 50 km, kan x ikke være større end 50, da x = antal kørte km..

Værdimængden er alle de y-værdier, som funktionen kan antage. Dvs. sætter du 50 ind på x's plads i funktionsforskriften, som var det maximale, må du ligeledes få den maximale y-værdi.

12 km koster: 5*12+25    (husk at x = antal kørte km)

du ved at funktionsforskriften er sammenhængen mellem pris og antal kørte km

f(x) = prisen for x-antal kørte km

200 = 5x+25     <---  find x 


Skriv et svar til: simpel matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.