Fysik

Haster

06. september 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Ude i søen ved Lac Leman ved Geneve har man en vandkanon, der sender en kraftig vandstråle ca. 100 meter lodret op i vejret. Strålen har vandkanonens munding en diameter på ca. 10 cm..

Vurder, hvor meget vand vandkanonen udsender pr. sekund?

Hvordan regner jeg det ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

Find hastigheden af vandet ved kanonmundingen ud fra fra energibevarelse. Se derefter på et kort stykke tid dt. Vandet bevæger sig stykket dx=v*dt  ved kanonmundingen. Rumfanget af hvad der skydes ud af kanonen i dette tidsinterval er arealet A gange dx.= A*v*dt


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2009 af MN-P (Slettet)

højden s=1/2 *g*t²

100=9,82/2 *t²

t²=100*2/9,82=20,4

t=4,5 sek

Vandsøjlen går hele vejen fra bund til top på 4,5 sek

Vandets rumfang π* d/2*d/2*h alle mål regnes om til dm

π*1/2*1/2*1000 dm³= 785 dm³

785 dm³ på 4,5 sek giver 785/4,5 dm³/s =174,4 l/sek


Svar #3
06. september 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Hvad er det for en formel du bruger til vandets rumfang ? Og hvad står d for ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2016 af jasmini (Slettet)

hvorfor skal der skrives 1/2*1/2 når diameteren er 10 cm?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2016 af Soeffi

#4 hvorfor skal der skrives 1/2*1/2 når diameteren er 10 cm?

Fordi radius = (1/2)·diameter, dvs. radius i anden = [(1/2)·diameter] · [(1/2)·diameter].


Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.