Matematik

Integralet af 1/(xlnx)

07. september 2009 af Lawetz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp, evt. løsningen til følgende stykke: ∫1/(xlnx)dx

Indtil videre har jeg fået, at ∫1/(xlnx)dx = ∫(xlnx)-1, og det kan sættes op som sammensat funktion, hvor

f(x) = x-1 og g(x) = xlnx, og derfor g'(x) = lnx + 1

Jeg tænker på at udregne det efter formlen ∫f(g(x))*g'(x)dx = F(x), MEN, det går ikke, fordi en variabel ikke må sættes udenfor, og derfor er

(lnx + 1)-1∫(lnx + 1)*(xlnx)-1 ulovligt.

Er der nogen hjælp at hente i dette tilfælde? :))))

Vh

Den undrende


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_45.doc

Svar #2
07. september 2009 af Lawetz (Slettet)

Tusind tak skal du have :)


Skriv et svar til: Integralet af 1/(xlnx)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.