Fysik

Mekanikopgave

07. september 2009 af Humannoname (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Jeg skal løse en mekanikopgave, men jeg sidder fast. Den lyder sådan: Ved en test af en bil undersøgte man hvor godt den kan accelere på en lige, vandret vejstrækning. Man målte følgende sammenhængende værdier, her får man så en masse sammenhørende værdier for tiden t og farten v.

a) Bestem, hvor lang tid det tager før bilens fart er 100 km/t?

b) bestem accelerationen når farten er 40 m/s.


Svar #1
07. september 2009 af Humannoname (Slettet)

Værdierne er

t          v
0        0
1,36 10
2,23 15
3,28 20
4,59 25
6,29 30
8,44 35
10,93 40
13,64 45
17,30 50
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2009 af Daniel TA (Slettet)

Lav en passende regression på din måledata og sæt v=100m/s


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2009 af rgh04zjkm (Slettet)

Og som den gode fysiker Daniel jo er (!), er jeg sikker på han også ville mene at du kan udnytte regressionen mere. Hældningen i punktet v=40 er din acceleration. 

a=dv/dt


Skriv et svar til: Mekanikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.