Fysik

Solarkonstant

08. september 2009 af sammonpolusi (Slettet)

Jeg sidder og skal regne med denne formel: I = A*R^-2

I = Lyskildens intensitet

R = Afstand til lyskilden

Mit problem er at jeg ikke ved hvad A er ???

Hilsen Simon


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Slå den op i din bog. Den står der med garanti.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2009 af Lurch (Slettet)

Det afhænger af hvilken situation der er tale om, men hvis det er en punktformig lyskilde eller en kugleformet lyskilde(som solen) og du er langt nok væk, så er intensiteten givet ved

I(R) = P0 / (4*pi*R^2)

hvor P0 (eks. 60W fra en lyspære) er den absolutte effekt fra lyskilden og 4piR^2 er den kugleskals areal som lyset skal fordeles over.

I dette tilfælde bliver

A = P0/4*pi


Svar #3
25. september 2009 af sammonpolusi (Slettet)

mit problem er betydningen af A??


Svar #4
27. september 2009 af sammonpolusi (Slettet)

Bump


Skriv et svar til: Solarkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.