Matematik

Omskrivning til f(x)=b*a^x

08. september 2009 af maxsi (Slettet)

 hej :)

jeg har fået en opgave der lyder således:

skriv funktionen: f(x) 2^2x-1 på formen f(x)=b*a^x

min lære sagde at jeg skulle bruge nogle potensregneregler til det man kan ikke lige finde ud af hvilke.

please hjælp mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af JKaram (Slettet)

Se her min amigo. Det er nødvendigt du skriver tydeligt. Er det sådan her?

f(x)=22x-1

Karam


Svar #2
08. september 2009 af maxsi (Slettet)

 ja det er det, det er også det som ^-tegnet normalt betyder :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2009 af JKaram (Slettet)

Lad være at være flabet hvis du vil have hjælp da. Det du har skrevet betyder:

f(x)=22x-1


Svar #4
08. september 2009 af maxsi (Slettet)

 sorry det var ikke min mening at være flabet


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2009 af JKaram (Slettet)

Okay ... videre: Kender du potensregnereglen der siger at:

ax-y=ax/ay?

Brug den.

Karam


Svar #6
08. september 2009 af maxsi (Slettet)

ja nu gør jeg, tak :)


Skriv et svar til: Omskrivning til f(x)=b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.