Matematik

Reducer

08. september 2009 af iNx (Slettet)

Hej.

Jeg sidder her med et par stykker, som jeg gerne vil have lidt hjælp til.

Reducér

9a - (3a + b)

3 x (a-5) - 2

Jeg er lidt væk da jeg regner med at man skal følge "regneherakiet" i dette tilfælde, gøre det som står i parentes først. Men jeg synes ikke det giver mening. Er der nogle der kan hjælpe?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af Isomorphician

Den første: Hæv minusparentesen.

Den anden: Gang ind i parentesen.


Svar #2
08. september 2009 af iNx (Slettet)

Tak for hjælpen. Men jeg er ikke helt sikker på at jeg er helt med. Vil det sige at den første giver -6+b? Og den anden 3 x a-7?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2009 af Isomorphician

9a - (3a + b) =

9a - 3a - b = ...

-----------

3*(a - 5) - 2 =

3*a - 3*5 - 2 =

3a - 15 -2 = ....


Svar #4
08. september 2009 af iNx (Slettet)

Arh (:
Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.