Matematik

at isolere

08. september 2009 af halina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Givet er formlen 1/f = 1/g + 1/b
Isoler den variable b
 

er helt lost mit resultat ser vildt mærkeligt ud..


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af Isomorphician

Vis hvad du har lavet.


Svar #2
08. september 2009 af halina (Slettet)

1/f=1/g+1/b*b
b*1/f=1/g+1
b*(1/f)/(1/f)=1/g+1
b=1/g+1/(1/f)
 

og er 100 på det fuldstændig forkert for aner ikke hvad jeg laver


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2009 af Bennike (Slettet)

1/f=1/g+1/b

1/f - 1/g = 1/b

(1/f)-1 - (1/g)-1 = (1/b)-1

1/1/f - 1/1/g = 1/1/b

f - g = b

Det er ret kringlet at bevise:

1/1/x = x

, men det passer :)


Svar #4
08. september 2009 af halina (Slettet)

okay tak...  men jahh det er jo mega ulogisk


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2009 af Isomorphician

(1/f) = (1/g) + (1/b) <=>

(1/f) - (1/g) = (1/b) <=>

(b/f) - (b/g) = 1 <=>

(bg/fg) - (bf/fg) = (fg/fg) <=>

bg - bf = fg <=>

b(g - f) = fg <=>

b = (fg)/(g - f)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2009 af kieslich (Slettet)

#4

okay tak...  men jahh det er jo mega ulogisk

Ja, og forkert !!!!

1/f = 1/g + 1/b  <=>  1/f - 1/g = 1/b   <=>  g/(f*g) - f/(f*g)  = 1/b     forlænger de to brøker,

<=>   (g - f)/(f*g) = 1/b    sat venstre side på fælles brøkstreg

< = >   b = f*g/(g-f)       ganget over kryds eller taget i -1 på begge sider.


Skriv et svar til: at isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.