Matematik

Bestem vinkel A

08. september 2009 af innocenteyes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Jeg sidder lige med en mat. opg., som jeg ikke helt kan komme igang med.

Opgaven lyder:

"I trekant ABC er |AB| = 11,9, |BC| 26,4, og vinkel C = 23,5 grader, og vinkel A er stump.

Bestem vinkel A"

Håber jeg kan få hjælp :) !!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af JKaram (Slettet)

Kender du sinus- og cosinusrelationerne?

Karam


Svar #2
08. september 2009 af innocenteyes (Slettet)

Jaa, har notater om dem. .. men ved ikke helt hvordan jeg skal bruge dem i denne opgave :-/


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2009 af JKaram (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Sinusrelation

og husk så at |AB|=c og |BC|=a, når man skriver det som wikipedia.
Indsæt og isolér A

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2009 af Basti88 (Slettet)

Du kan benytte sinus  relationen:

Sin(A)/(BC) = Sin(C)/(AB)

Isolation:

Sin(A) = Sin(C)/(AB) + (BC)

Sin(A) = Sin(23.5deg)/11.9 + 26.4

Det tal du får kan du så tage sinus invers til for at få vinklen ud.

Håber det hjalp.


Svar #5
08. september 2009 af innocenteyes (Slettet)

Hvad er sinus invers?

Fik resultatet 0,010411 ud fra den formel du skrev.


Svar #6
08. september 2009 af innocenteyes (Slettet)

men ellers tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2009 af Basti88 (Slettet)

Det var da også noget vås der kom til at stå:

Dette er korrekt:

Sin(A) = Sin(C)/(AB) * (BC)

Sin(A) = Sin(23.5deg)/11.9 * 26.5
 

A = sin^-1( Sin(23.5deg)/11.9 * 26.5)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2009 af JKaram (Slettet)

Det ser bedre ud ja!

Karam


Svar #9
09. september 2009 af innocenteyes (Slettet)

Når jeg regner dette  sin^-1( Sin(23.5deg)/11.9 * 26.5) ud på lommeregneren bliver resultatet nu: 0,72449

Skal man så sætte det ind i en ny formel? For vinkelen bliver jo ikke under 0 grader.


Svar #10
09. september 2009 af innocenteyes (Slettet)

Ovenstående passer ikke alligevel.. jeg kan ikke få det til at passe.. Ved ikke hvordan man opstiller det på lommeregneren !? :'( 

har prøvet forskellige måder, og alle giver forskelligt resultat.


Skriv et svar til: Bestem vinkel A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.