Matematik

ligning med brøk

09. september 2009 af boris45 (Slettet)

hvordan regner jeg ligninger med brøker ud?

f.eks. x+1= x over 2  ( hvor x er tælleren og 2 er nævneren )

eller f.eks.  2x- x+1 over 3 ( hvor x + 1 er tæller og 3 nævner ) = 4

hvad med når der er paranteser?

jeg har et regnestykke der hedder 2(2x+1)=x+4

kan nogle hjælpe. hjælp hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2009 af peter lind

I første tilfælde Gang ligningen med 2. Isoler derefter x

2. Gang ligningen med 3 og isoler x

3. Gang 2 tallet ind i parantesen og isoler x


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2009 af sebastian.k (Slettet)

I det første eksempel ganger du med 2 på begge sider. For at komme af med en brøk, skal man gange med nævneren. Dvs. de rkommer til at stå:

2x+2=x ... Jeg går ud fra, du kan resten selv.

når du har paranteser skal du gange paranteserne ud. dvs.

2(2x+1)=x+4  ----> 4x+2=x+4 .. herfra kan du også resten :)


Skriv et svar til: ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.