Matematik

Hvor gammel er Eskild & matematiksprog

12. september 2009 af Vpigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, lidt hjælp til en matematikrapport, som jeg er ved at lave omkring matematisksprog. Dette er ikke den konkrete opgave (den laver jeg selv bagefter), men en opgave der minder om den, jeg har problemer med. Håber I vil hjælpe mig, og svare så jeg kan forstå det. Skåret ud i pap!

”Hvor gammel er Eskild”:

Eskilds far er 3 gange så gammel som Eskild. Om 12 år er Eskilds far dobbelt så gammel som sin Eskild.

Hvor gammel er Eskild nu?

Hvordan fandt du frem til dit svar?

Vis også, hvordan opgaven besvares "matematisk".

Indfør fx en eller flere variable og opstil sammenhænge og løs ligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2009 af Isomorphician

(i): Far = 3*Eskild

(ii): Far + 12 = 2(Eskild + 12)

Indsæt værdien for Far fra (i) i (ii):

3*Eskild + 12 = 2(Eskild + 12) <=>

3*Eskild + 12 = 2*Eskild + 24 <=>

Eskild = 12


Svar #2
12. september 2009 af Vpigen (Slettet)

Jeg er kun lige startet i gymnasiet og forstår altså ikke det du har svaret - beklager. Desuden må vi ikke benytte "<=>" i rapporten, da vi ikke har lært om det endnu. Og hvad mener du med (ii)?

Håber der er andre, som også vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2009 af Isomorphician

(i): ligning 1.

(ii): ligning 2.

Det drejer sig om at løse to ligninger med to ubekendte (som sandsynligvis er behandlet i din mat-bog).


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2009 af ttbonen (Slettet)

Bare lad være med at benytte disse "<=>" så.

Bare skriv det sådan her så

3*Eskild + 12 = 2(Eskild + 12)

3*Eskild + 12 = 2*Eskild + 24

Eskild = 12
 


Svar #5
12. september 2009 af Vpigen (Slettet)

Jeg leder efter en, som kan fortælle mig om det er besvaret på matamatisk eller naturligt sprog. Desuden er jeg ikke sikker på at min lærer vil godkende sådan en ligning, da det er noget vi ikke har lært så meget om endnu. Læg mærke til, at det skal være på C-niveau, som jeg også har markeret.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2009 af ttbonen (Slettet)

x=Eskild

3*x + 12 = 2(x + 12)

3*x + 12 = 2*x + 24

x+12=24

x = 12

Er sikker på at din lærer ikke har noget imod at den løses på denne måde,

for hvis den skal løses på andre måder skal den solves vha. en lommeregner og det må I sikkert ikke eller har ikke lært endnu


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2009 af cawchamp (Slettet)

kan du ikke lave den med x og y værdier

da jeg er igang med den opgave , men vil gerne lave det om til matematik sprog,

og skal bruge 2 ligninger med 2 ubekendte og da det er nemmere for mig kunne det være ret med x og y værdier


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2009 af Isomorphician

Far = x

Eskild = y

Deraf fås:

(i): x = 3y

(ii) x + 12 = 2(y + 12)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2009 af cawchamp (Slettet)

hvordan isolerer du så y i (ii)


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2009 af Isomorphician

Indsæt x = 3y fra (i) i (ii) og isoler.


Skriv et svar til: Hvor gammel er Eskild & matematiksprog

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.