Matematik

hjælp til sandsynlighedsregning

27. december 2004 af bubbi-fisk (Slettet)
Hej alle. Jeg har fået en blækregning for og sidder fast ved et af spørgsmålene. spørgsmålet er: Julemanden har 10 rensdyr, men han bruger kun 6 af dem til kanene. på hvor mange måder kan han udvælge rensdyr.. Jeg kunne godt tænke noget hjælp med mellemregningen, for ved ikke hvordan man gør..

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2004 af Alicante (Slettet)

jeg havde det sidste år.

tror det drejer sig om binominalfordeling

kn,r=koficent
!=fakultet
kn,1=hvor mange måder man kan vælge 1 ud af n

k10,6=10!/6!*(10-6)=10!/6!*4!=10*9*8*7/4*3*2*1=7560

håber det er rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2004 af Duffy

Udregningen ser rigtig nok ud bortset fra at du har glemt et ! efter parentesen (10-6)!

Men resultatet er ikke rigtigt.
End ikke tælleren i brøken kan komme op på 7560.

Her er det rigtige:

10*9*8*7/4*3*2*1=5040/24=210

Duffy :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2004 af Alicante (Slettet)

sorry, havde glemt parentes.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2004 af Duffy

Ja, udregningen bør se nogenlunde sådan ud:

K(10,6)=10!/(6!*(10-6)!)=10!/((6!*4!=10*9*8*7)/(4*3*2*1))=210 ,

hvor K(10,6) udtrykker hvor mange 6-delmængder man kan udtage af en 10-delmængde.

Formel:

K(n,r)= n!/((n-r)!*r!) .

Duffy


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2004 af LiL-H (Slettet)

I hvilken klasse får man sådanne nogle opgaver?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. december 2004 af Katty (Slettet)

Det er 1g/2g-pensum, men for de elever der gennemfører standardforsøget, har sandsynlighedregning slet ingen relevans, idet emnet næsten er røget ud af pensum.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. december 2004 af Katty (Slettet)

1g/2g-pensum på matematisk linje selvfølgelig.

Svar #8
28. december 2004 af bubbi-fisk (Slettet)

hej mange tak for hjælpen!!
Til LiL-H vil jeg sige at jeg går i 9. sys også opgaven var lidt svær, for har slet ikke lært om sådan noget.. Er der nogen som ved om der findes en lettere eller en anden måde at løse opgaven på. For tror slet ikke min lærer forventer at jeg skulle kunne den svære udregning, forstår nemlig ikke det helt selv..

Skriv et svar til: hjælp til sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.