Matematik

at isolere en variable

13. september 2009 af CarolineRasmus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)
Jeg er i gang med en aflevering hvor jeg arbejder med ligninger og andengrads polynomier.
De fleste ting forekommer mig rimeligt let, men aller første opgave, som skulle være den nemmeste har jeg tykket på længe nok nu .. den falder mig ikke let ind ..
Den lyder .. Isoler 'f' i ligningen 1/f = 1/a + 1/b

Det er typisk for mig at jeg har let ved det svære og svært ved det lette :)
Kan nogen hjælpe?

på forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af peter lind

Prøv at sæt udtrykket på højre side på fælles brøkstreg.


Svar #2
13. september 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

Jeg er ikke sikker på hvad du mener ?
Jeg har haft matematik på c niveau i 1.g, så har jeg ikke haft matematik i hele 2.g og har nu b niveau i 3.g..
Så en del regneregler er glemt ..
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2009 af peter lind

Forlæng den føste brøk med b og den anden brøk med a så får du på højre side b/(ab) +a/(ab)


Svar #4
13. september 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

Det er rigtig sødt af dig at hjælpe mig med hvilken regneregel er det du bruger for at forlænge brøken ?

Jeg er ikke helt med på hvordan der pludselig kan opstå flere bogstaver end der vises i første led?
Men det er jo f jeg skal isolere, så hvordan kan det hjælpe mig at få flere af de andre bogstaver ind?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2009 af peter lind

I den første ganger jeg i tælleren og nævneren med b det giver 1/a = (1*b)/(a*b) = b/(ab). Addere du resultatet i #3 får du 1/a+1/b = b/ab)+a/(ab) = (a+b)/(ab)


Svar #6
13. september 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

Du er klar over at det er F jeg skal finde ? og ikke a eller b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2009 af peter lind

Ja det er jeg, Du har altså 1/f = (a+b)/(ab)


Skriv et svar til: at isolere en variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.