Matematik

Acceleration, sted og hastighed

13. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

I den vedæftede fil, findes 3 opgaver omhandlende acceleration, sted og hastighed.

Jeg er meget itvivl om, hvordan de hver især skal løses!

i nr. 35 gives, at der er tale om en bevægelse i en ret linje. Er det noget jeg skal tage forbehold for? Jeg har fået a(t)=18 og s(t)=9t^2+t

i nr. 37 gives at bevægelsen foregår på en ret linje med konstant fart. Er farten så bare: v(t)=1,8t? Og derved a(t)=1,8 ?

i nr. 38.. generelt det samme.. er nemlig itvivl om, de andre er løst korrekt.. benytter nemlig ikke eks. s(2)=3 (i mr. 35).. Ved ikke helt, hvornår jeg skal gøre det.

Vedhæftet fil: 35 36 38.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af MN-P (Slettet)

35)

v(t)=18t+1

a(t)=v'(t)=18

s(t)=∫v(t)dt=9t2+t+k

s(2)=3

9*22+2+k=3

k=3-38=-35

s(t)=9t2+t-35


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2009 af MN-P (Slettet)

37)

hastigheden er konstant, så accelerationen er 0

s(t)=1,8*t+k

s(5)=0

1,8*5+k=0

k=-9

s(t)=1,8t-9

Burde disse opgaver ikke have stået under fysik?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2009 af MN-P (Slettet)

38)

a(t)=0,8 m/s²

v(0)=3

s(0)=0

v(t)=∫a(t)dt=0,8t+k1

s(t)=∫v(t)dt

Regn selv resten og husk at gøre rede for enhederne


Svar #4
14. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

MN-P Mange tak for din hjælp!

Jeg indså fejlen i 35 og har fået det samme som dig!

I 37.. er det ikke helt det samme.. Men det må jeg lige se på igen så. Har ihvertfald forstået princippet. Samme med 38. Men mange tak skal du have!

Og egentligt jo.. det kunne godt høre sig til Fysik. Men de blev stillet i matematik.. har ikke selv fysik. (:


Svar #5
14. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Men forresten: Hvorfor 0,8m/s^2 i 38.. hvorfor ikke 1,8?


Svar #6
14. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Blev bare lidt forvirret. Glem det ovenfor.

i 38) Hedder det sig så at v(t)=0,8t+3 og s(t)=0,4t^2+3t?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2009 af MN-P (Slettet)

s(t)=0,4t2+3t+k2  og    K2 må være 0 da s(0)=0

 Vi er enige

skulle der være noget du er i tvivl om så sig til


Skriv et svar til: Acceleration, sted og hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.