Matematik

Parenteser

13. september 2009 af annenes (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan regner man de her to opgaver ud?

1) (a-3)(a+4)-5(2a+3)

2) 4a-3(2a-b)

Hvordan ophæver man partenteserne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af JKaram (Slettet)

Har du ikke lært at gange paranteser sammen?


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

Ved at gange ind i dem : a*a - a*4 + 3*a-3*4 - 5*2 * 5*a - 5*3 .. Så er paranteserne væk ..


Svar #3
13. september 2009 af annenes (Slettet)

Okay tusind tak.. var meget itvivl om de skulle ganges når der ikke er gange tegn imellem..


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2009 af ttbonen (Slettet)

(a-3)(a+4)-5(2a+3)

(a2+4a-3a-12)-(10a+15)

a2+4a-3a-12-10a-15

a2+a-12-10a-15

a2+a-10a-27

a2-9a-27


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2009 af ttbonen (Slettet)

Svar #2

Dine udregninger er ukorrekte


Svar #6
13. september 2009 af annenes (Slettet)

hvordan vil i regne den her færdig:

4a-3(2a-b)=
4a -3*2 * 3*a + 3*b =
4a-18*a+3*b =


Skriv et svar til: Parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.