Matematik

(a+b)(c+d) - (a-b)(c-d) = 2ad + 2bc - hvodan/hvorfor???

13. september 2009 af 2009x01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Følgende ligning skulle give 2ad + 2bc, men der kan jeg bare ikke få til at passe.

Hvordan/hvorfor giver (a+b)(c+d) - (a-b)(c-d)    =   2ad+2bc ?

-Amanda.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af Isomorphician

Et indlæg er nok....

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=731463


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2009 af ttbonen (Slettet)

Prøv at kigge på dine svar før du opretter et nyt indlæg


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2009 af amorzihna (Slettet)

til at starte med skal du opløfte paranteserne og det gør du ved at sige

(a+b)(c+d) = ac+ad+dc+bd

-(a-b)(c-d) = -ac+ad+bc-bd

= ac+ad+bc+bd-ac+ad+bc-bd

dernæst reducere ved at lægge til eller trække fra dem der er ens.

 ac-ac = 0

ad+ad=2ad

 bc+bc = 2bc

 bd-bd = 0

altså giver

(a+b)(c+d)-(a-b)(c-d) =  ac+ad+bc+bd-ac+ad+bc-bd = 2ad+2bc


Skriv et svar til: (a+b)(c+d) - (a-b)(c-d) = 2ad + 2bc - hvodan/hvorfor???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.