Matematik

differentialligninger

13. september 2009 af stradel (Slettet)

Jeg har en opgave som lyder:

En person udsættes for radioaktiv stråling i en periode på 30 døgn. Den strålingsdosis, personen modtager pr. tidsenhed, kaldes dosishastigheden og er bestemt ved
d(t) = 300·e-0.0255t
Hvor t (døgn) er tiden regnet fra periodens begyndelse og d(t) (mikrogray pr. døgn) er dosishastigheden.
 

Jeg skal så bestemme den samlede strålingsdosis, som personen modtager i løbet af de 30 døgn, men ved ikke helt hvordan det skal girbes an ???
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af JKaram (Slettet)

Er du god til at bruge din CAS?

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2009 af mathon

∫ 300·e-0.0255·t dt = 300·(-(1/0.0255)·e-0.0255·t = (300/0.0255)·e-0.0255·t = 11764,71·e-0.0255·t

030 300·e-0.0255·t dt = [11764,71·e-0.0255·t]030


Svar #3
13. september 2009 af stradel (Slettet)

Ja CAS (TI på computer) er min ven :)


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.