Matematik

Parentes, brøk og potens...= dum ligning

13. september 2009 af PimpOfTheNation (Slettet)

(x+4)/(x+1)^2=(kvadratrod)10

Hvordan skal det her gribes an, hvis man skal løse ligningen?..

Har overvejet at smide parenteserne udenfor brøken og så håbe kvadratroden og potens går ud med hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af Sara (Slettet)

4x/1^x^2=10
Sådan ser den ud når du har fjernet parnteserne.
Jeg er ikke sikker, men sådan ville jeg gøre.


Svar #2
13. september 2009 af PimpOfTheNation (Slettet)

Synes det virker som en  meget random ligning med mange elementer


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2009 af Isomorphician

(x + 4)/((x + 1)2) = √10

gang med (x + 1)2 på begge sider (for x ≠ -1):

x + 4 = (√10)(x + 1)2

Gang parentesen ud og reducer...


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2009 af mathon

...til

√(10)x2 + (2√(10 -1)x  + (√(10)-4) = 0


Skriv et svar til: Parentes, brøk og potens...= dum ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.