Matematik

Finde den årlige rente

14. september 2009 af Mahiie (Slettet)

 Hej alle sammen, en der kan hjælpe mig med en opgave på B-nivea ?

Opgaven lyder ;

Et beløb på en bankkonto voksede på 5 år fra 5.000,- kr til 5.700,- kr

a: Hvilken årlig rente gav banken i perioden ?

På Forhånd tak, mvh. Marie


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. september 2009 af mathon

5700 = 5000·(1+p·10-2)5


Svar #2
14. september 2009 af Mahiie (Slettet)

Tusind tak :)

Har lige et sidste spørgsmål, hvis du gider selvfølgelig :)

På en afbetalingshandel tilbyder en forretning en rente på 1,75 % om måneden

a; Hvor meget svarer det til i årlig rente ?

Aner slet ikke hvilken formel man her bruger ?


Brugbart svar (3)

Svar #3
14. september 2009 af mathon

(1+rår) = (1+rmåned)12 

rår = (1+rmåned)12  - 1


Skriv et svar til: Finde den årlige rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.