Matematik

Find punkt på linje

14. september 2009 af IdaJen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Trekant ABC har arealet 20. Find koordinaterne til B, når B ligger på linjen med ligningen 3x-4y+2=0, A(5,-2) og C(2,2). Der er to løsninger.

Håber nogen kan hjælpe med ovenstående opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af mathon

tegn det
og indse
at
linjen 3x-4y+2=0 er ortogonal på linjen indeholdende linjestykket AC
og
|AC| = 5
hvorfor

hb = 2*20/5 = 8


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2009 af mathon

hb = |CB| = 8


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2009 af mathon

og
sørg for at lære af nedenstående:

Vedhæftet fil:vektor-regning_2.doc

Svar #4
15. september 2009 af IdaJen (Slettet)

 I den vedhæftede fil:

Hvor får du vektor r=0,8 over 0,6 fra??


Svar #5
15. september 2009 af IdaJen (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor-regning_2_1.doc

Svar #7
15. september 2009 af IdaJen (Slettet)

 Men hvad er re for en vektor. Jeg ved godt det er vektor CB med, hvad betyder det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2009 af mathon

re er enhedsretningsvektor dvs den har længden 1 - √(0,82 + 0,62) = √(0,64+0,36) = √(1) = 1


Skriv et svar til: Find punkt på linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.