Matematik

Cirklens ligning

14. september 2009 af IdaJen (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En punktmængde har ligningen x^2+6x+9+y^2-4y+4=0. Omskriv ligningen til ligningen for en cirkel og angiv centrum og radius.

Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal sætte x og y delen på formen (x-a)^2 og (y-b)^2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2009 af mathon

a2  ±  2·(a·b)  +  b2      =     (a ± b)2

x2 + 2·(x·3) + 32      +     y2 - 2·(y·2) + 22      =      0

( + )2   +   ( - )2    =    02


Svar #3
15. september 2009 af IdaJen (Slettet)

 Hvad er a og hvad er b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Variable eller konstanter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2009 af mathon

a2 ± 2·(a·b) + b2 = (a ± b)2         er forevisning af den kvadratregel, du skal benytte

hvor du bemærker at summen af tre led bliver kvadratet på to led
når og kun når
de to led er kvadrattal og det tredje led er det dobbelte af kvadrattallenes rødder


Svar #6
15. september 2009 af IdaJen (Slettet)

Men hvad er a og b i den ligning jeg har skrevet. Kan ikke rigtig se hvordan det skal udregnes 


Svar #7
15. september 2009 af IdaJen (Slettet)

  Nogen som kan vise mig, hvordan jeg regner denne opgave, da jeg simpelthen ikke kan få det til at gå op?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2009 af mathon

x2 + 2·(x·3) + 32 + y2 - 2·(y·2) + 22 = 0

( x + 3)2 + (y - 2)2 = 02

centrum (-3,2) med radius 0
dvs
at cirklen "udarter" til
punktet (-3,2)


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.