Matematik
løsningsmænger 1.g
30. december 2004 af
2fast4you (Slettet)
Angiv a således at :
1. |x|=a har løsningsmængled L=(4,-4)
2. |x-a|=2 har L=(1,5)
3. |x+2|=a har L=(3,-7)
kan ikke rigtigt finde ud af hvad jeg skal gøre her.
mvh kim
1. |x|=a har løsningsmængled L=(4,-4)
2. |x-a|=2 har L=(1,5)
3. |x+2|=a har L=(3,-7)
kan ikke rigtigt finde ud af hvad jeg skal gøre her.
mvh kim
Svar #2
31. december 2004 af Duffy
Angiv a således at :
1. |x|=a har løsningsmængden L=(4,-4)
2. |x-a|=2 har L=(1,5)
3. |x+2|=a har L=(3,-7)
Du skal ALTID gå tilbage til definitionen når
der er noget der driller, og spørge dig selv
"hvad er det egentlig der spørges om?"
Definitionen på absolut værdi |×| er jo:
|x| = x for x i [0,uendelig[ ,
-x for x i ]-uendelig,0[ ,
hvor x er et reelt tal.
1. |x|=a har løsningsmængden L=(4,-4) :
Her må du sætte punkterne x=4 og x=- 4 ind på
x's plads:
|4| = 4 => a=4 ,
|-4| = 4 => a=4 .
2. |x-a|=2 har L=(1,5) :
For x=1 indsat på x's plads har vi
|1-a|=2 , dvs 1-a=2 v 1-a=-2
så a=-1 v a=3 .
For x=5 indsat på x's plads har vi
|5-a|=2 , dvs 5-a=2 v 5-a=-2
så a=3 v a=7 .
Der således 3 løsninger til opg 2.:
nemlig a i {-1,3,7} .
3. |x+2|=a har L=(3,-7) :
For x
|x+2|=a , -(x+2)=a , -x-2=a ,
og ved at indsætte x=-7 fås
-(-7)-2=7-2=5 , så a=5 ,
For x>=-2 er
|x+2|=a , x+2=a ,
og ved at indsætte x=3 fås
3+2=5 , så a=5 .
Det ses at Damon mangler nogle
løsninger.
Man må altså være G R U N D I G i sin analyse af problemet.
Godt nytår
Duffy :D
1. |x|=a har løsningsmængden L=(4,-4)
2. |x-a|=2 har L=(1,5)
3. |x+2|=a har L=(3,-7)
Du skal ALTID gå tilbage til definitionen når
der er noget der driller, og spørge dig selv
"hvad er det egentlig der spørges om?"
Definitionen på absolut værdi |×| er jo:
|x| = x for x i [0,uendelig[ ,
-x for x i ]-uendelig,0[ ,
hvor x er et reelt tal.
1. |x|=a har løsningsmængden L=(4,-4) :
Her må du sætte punkterne x=4 og x=- 4 ind på
x's plads:
|4| = 4 => a=4 ,
|-4| = 4 => a=4 .
2. |x-a|=2 har L=(1,5) :
For x=1 indsat på x's plads har vi
|1-a|=2 , dvs 1-a=2 v 1-a=-2
så a=-1 v a=3 .
For x=5 indsat på x's plads har vi
|5-a|=2 , dvs 5-a=2 v 5-a=-2
så a=3 v a=7 .
Der således 3 løsninger til opg 2.:
nemlig a i {-1,3,7} .
3. |x+2|=a har L=(3,-7) :
For x
|x+2|=a , -(x+2)=a , -x-2=a ,
og ved at indsætte x=-7 fås
-(-7)-2=7-2=5 , så a=5 ,
For x>=-2 er
|x+2|=a , x+2=a ,
og ved at indsætte x=3 fås
3+2=5 , så a=5 .
Det ses at Damon mangler nogle
løsninger.
Man må altså være G R U N D I G i sin analyse af problemet.
Godt nytår
Duffy :D
Svar #3
31. december 2004 af 2fast4you (Slettet)
okay tak, jeg tror jeg forstår det. må lige prøve og finde ud af det.
du må osse have et godt nytår.
mvh kim
du må osse have et godt nytår.
mvh kim
Skriv et svar til: løsningsmænger 1.g
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
