Matematik

Hjælp til en log-opgave

15. september 2009 af brugerslettet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen :-D

Heldigvis er prøven udsat til imorgen, så jeg vil lige have styr på de sidste ting. Altså jeg har siddet og lavet opgaver fra hele afsnittet. Men der er nogle opgaver som driller. Så er der nogle dejlige mennesker deruder, som vil hjælpe mig nogle opgaver? :-D

en opgave omhandler om en eksponentiel udvikling, hvor man ved at gennem grafen går der to punkter (2,3) og (6,6), man skal derved bestemme en regneforskrift for funktionen? 

en anden opgave: massen af det kemiske virksomme stof i valiumpiller reduceres i menneskelegemet med 2 % i timen. Hvor mange timer går der, inden stofmængden er halveret?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

2. opgave.

(1 - 0,02)n=0,5      ,hvor n er antal timer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

1. opgave. Der skal du opstille det som to ligninger med to ubekendte, og løse det system.

Karam


Svar #3
15. september 2009 af brugerslettet (Slettet)

altså mener du sådan:

y = b * ax

y = b * ax


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Ja, bortset fra at du skal indsætte dine punkter (x,y) og du skal lave den på den eksponentielle form.

Karam


Svar #5
15. september 2009 af brugerslettet (Slettet)

okay tusind tak for hjælpen! :-D


Svar #6
15. september 2009 af brugerslettet (Slettet)

lige en ting til hvad menes der med den eksponentielle form?


Skriv et svar til: Hjælp til en log-opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.