Matematik

lineær funktioner (bestemmelse af b)

15. september 2009 af englo (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 hej

Hvordan bestemmer man b ved hjælp af to punkter. :P


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Du finder hældningen, og derefter indsætter du dit punkt, som vi kalder (x1,y1) i følgende ligning.

y-y1=a(x-x1) ,hvor a er hældningen, og PUUUF. linjens ligning fremkommer af sig selv.
Og en lille ting til næste gang. Søg før du spørger. Vi kan jo ikke have at systemet går ned pga. for mange spørgsmål, kan vi vel amigo?

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2009 af mathon

brug evt.

to-punkts-formlen

                              a
(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)

y-y1 = a(x-x1) = ax - ax1

y = ax + (y1-ax1)

y = ax + b                      med  b = y1-ax1


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 Du kender 2 punkter , Altså lad os kalde punkt 1 for (x1,y1) og punkt 2  for (x2,y2)

der findes en hældnings formel, for lineære ligninger og den hedder 

a = (y2 - y1)/(x2 -x1) ---> det bare X og y kordinaterne som sættes ind.

når du så kender hældningen, kan du bruge et af bruge et af de punkter du kender, for hvert kordinatsæt, er der en X og y kordinat, altså ved at Indsætte Y kordinatten på Y's plads og X'kordinaten på X's plads, kan isolere b, og finde den 

y = ax + b 
 b = y - ax

Det er lidt svært at forklare, når man ikke kender tallende, men du kan jo skrive dem her, hvis du bliver i tvivl



 


Svar #4
15. september 2009 af englo (Slettet)

 Tallene er (2,2) og (4,3)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 Du kender 2 punkter , Altså lad os kalde punkt 1 for (2,2) og punkt 2 for (4,3)

der findes en hældnings formel, for lineære ligninger og den hedder

a = (3 - 2)/(4 -2) ---> det bare X og y kordinaterne som sættes ind.
a= 1/2

når du så kender hældningen, kan du bruge et af bruge et af de punkter du kender, for hvert kordinatsæt, er der en X og y kordinat, altså ved at Indsætte Y kordinatten på Y's plads og X'kordinaten på X's plads, kan isolere b, og finde den

tager f.eks. punkt (2,2)

y = 1/2x + b
2 = 1/2*2 + b
2 = 1 + b
b = 2-1
b = 1

y= 1/2x + 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2009 af JKaram (Slettet)

Forstår du det ikke?

Karam


Svar #7
16. september 2009 af englo (Slettet)

 jo, nu forstår jeg det godt. Mange tak for hjælpen :P


Skriv et svar til: lineær funktioner (bestemmelse af b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.