Matematik

Reducering

16. september 2009 af surfact1 (Slettet)

Reducer

(1/a + 1/b)/ (a+b)

Tænkte på:

1/a/(a+b) + 1/b/(a+b) = (a+b)/a + (a+b)/b = a+b ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af MN-P (Slettet)

(1/a + 1/b)/ (a+b)= fællesnævner ab

(b/ab+a/ab/)(a+b) = sætter 1/ab udenfor parentes

1/ab * (b+a) / (a+b) = det fremhævede står i tælleren resten i nævneren

1/ab                               forkorter med (a+b)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.