Matematik

hjæælllpp.......ligninger..

16. september 2009 af magalo - Niveau: B-niveau

hej,

nogen der kan hjælpe mig, med at løse denne ligning, eller fortælle hvordan jeg kan løse det

5x + 14y = -13 og -10x -28y = 26


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af peter lind

Gang den første ligning med -2 og og sammenlig den med den  anden ligning.


Svar #2
16. september 2009 af magalo

hvorfor lig -2? og skal jeg gange hvertled for sig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2009 af peter lind

Hvorfor kan du se når du sammenligner. Når man anger en ligning med noget betyder det på alt.


Svar #4
16. september 2009 af magalo

hvordan løser man så denne her?

3x - 8y=4 og -12x + 32y=9


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2009 af peter lind

Gang den første ligning med 4 og adder den til den anden ligning.


Svar #6
16. september 2009 af magalo

er du sikker på det? hvis jeg ganger det første med 4 giver det 12x-32y= 16

hvordan kan den adderes med den anden


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2009 af peter lind

Ved du ikke hvordan du adderer 2 ligninger? Prøv!


Skriv et svar til: hjæælllpp.......ligninger..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.