Matematik

Reducer

16. september 2009 af P.L. (Slettet)

 Reducer: 

2x(x+y) - (x+y)^2 = 2x^2 + 2xy - x^2 + y^2 - 2xy  = 2y^2     er dette korrekt reduceret? 

Og er der nogle der kan hjælpe mig med at reducere følgende udtryk? 3mp/mp + mh ? 

Har svært ved at finde ud af hvordan jeg skal gribe det and når det er divideret?? På forhånd tak for hjælpen:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af Isomorphician

2x^2 + 2xy - x^2 + y^2 - 2xy

---->

2x^2 + 2xy - x^2 - y^2 - 2xy


Svar #2
16. september 2009 af P.L. (Slettet)

 Forstår ikke helt hvordan du får det? 


Svar #3
16. september 2009 af P.L. (Slettet)

Og giver det så ikke tilsidst 2y^2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2009 af Isomorphician

2x(x+y) - (x+y)2 =

2x2 + 2xy - (x2 + y2 + 2xy) =

2x2 + 2xy - x2 - y2 - 2xy =

x2 - y2


Svar #5
18. september 2009 af P.L. (Slettet)

 Nu forstår jeg hele udregningen, havde bare glemt at hæve parrentesen.. Det jeg dog ikke forstår er hvordan du kun får x^2-y^2 tilbage?? 

Jeg mener: 2x^2 + 2xy^2 - x^2 - y^2 2xy 

Jeg kan godt se hvordan 2x^2 går ud med 2x^2, men ifølge min tankegang står der så: 

2x^2 - x^2 -y^2 tilbage, og hvordan pokker forsvinder 2x^2 så? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2009 af Isomorphician

2x2 + 2xy - x2 - y2 - 2xy =

2x2 - x2 - y2 + 2xy - 2xy =

x2(2-1) - y2 + 2xy(1-1) =

x2(1) - y2 + 2xy(0) =

x2 - y2


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.