Matematik

Eftertjek - Reducering

17. september 2009 af ShaneM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften studieportalens brugere.

Sidder med nogle reducerings bogstavudtryk, og vil bare lige sikre mig, at jeg har lavet det korrekt.
Er der en der vil være sød og eftertjekke?

2(a-4a^2)+4a(2a+1) =
2a-8a^2+8a^2+4a = 6a

4(-b+2b^2)+3b(b-2b) =
-4b+8b^2+3b^2-6b^2 = 5b^2-4b

-2(-a-6) = 2a+6

Derudover var der én, som drillede mig lidt.
a^5*a^-7*(a^4)^2
Hvordan regner jeg denne "djævel" ud?

Først skal jeg vel sige a^5+(-7), men efterfølgende står jeg af?

Mvh. ShaneM og super god aften! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2009 af Isomorphician

(a2)4 = a2a2a2a2 = a2*4 = a8


Svar #2
17. september 2009 af ShaneM (Slettet)

ok tak, så resultatet bliver bare a^6??

men var de andre reduceringsudtryk korrekte? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2009 af Isomorphician

Ja.


Skriv et svar til: Eftertjek - Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.