Matematik

Matematik-sammenligning?

19. september 2009 af Manjajensen (Slettet)

 Den samme slags spegepølse sælges i to indpakninger A og B

Foretag en sammenligning af priserne?

A= 50 skiver, 260 gram, 14,95

B=31 skiver,180 gram, 9,95

Please hjælp mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af NejTilSvampe

  A : 1000(14.95/260) = 57,5 kr/kg
B : 1000(9,95/180) = 52,25kr/kg

Ergo er B billigst i kilopris.

A: 1000(50/260) = 192skiver/kg

B: 1000(31/180) = 172skiver/kg

Så A's skiver er tyndere og du løber ikke tør nær så hurtigt :P


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2009 af kieslich (Slettet)

A:  14.95kr/50 skiver = 0.299 kr/skive

B:  9.95kr/31 skiver = 0.322 kr/skive

Så A er billigst til spegepølsemadder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2009 af MN-P (Slettet)

Dette er en gammel eksamensopgave.

Der blev i rettevejledningen gjort opmærksom på at det ikke var tilstrækkeligt med en sammenligning af kg-prisen. Hvor menge poing man mistede husker jeg ikke, men #1 får fuldt poing tal, #2 gør ikke.

En af mine elever nævnte at hans mor ikke var så nærig at han kun fik en lille skive på en mad, så A blev nok den dyreste hos dem. (fuldt poingtal)


Skriv et svar til: Matematik-sammenligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.