Engelsk

Artikel/ingen artikel

20. september 2009 af Babysteen (Slettet)

Hej alle. Jeg håber virkelig i kan hjælpe mig med dette:

Hvorfor skal der være artikel i sætning 1 og ikke i sætning 2 ?

1. He has a little money yet he is unable to buy his own house.

2. He has little money so he is unable to buy his own house.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af exatb

little money betyder for få penge, derfor kan man udlede med ´so´ at han ikke kan købe huset.

A little money betyder at han ikke har så mange men dog nogle, her bruger man så yet til at sige ´men dog ikke nok´


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2009 af Stygotius (Slettet)

Hmm, det er nu ikke helt præcist. 

a)  "a little"  betyder "en lille smule", og  "a few'" betyder  "nogle få".                                   -Populært sagt er det positivt

b)  "little"  betyder  "kun lidt" (= only a little) og "few" (=only a few) betyder "kun få".          -Populært sagt er det negativt eller begrænsende.

Eks.

a)  1.  "I think there's a little coffee left, would you like some?"  =  "Jeg tror der er en smule kaffe tilbage; vil du have noget ?""

      2.  "Yes, I can help you; I have a few pounds left"                    =  "Ja, jeg kan godt hjælpe dig; jeg har et par pund "

b)   1.  "There was little to be done"               =  "Der var kun lidt man kunne gøre"

       2. "Few people knew that he was rich"  =  "Der var kun få som vidste at han var rig"


Skriv et svar til: Artikel/ingen artikel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.