Fysik

Soænding

20. september 2009 af nunu1989 (Slettet) - Niveau: A-niveau

HEj...........

Et lokomotiv med m= 6 ton trækker tre vogne, der hver har m = 1 ton. på et tidspunkt yder lokomotivet en trækkraft på 3 kN. Ses bort fra luftmodstand..

Gør rede for, i hvilken af de tre sammenkoblingeeer, der er størst spænding og angiv denne spænding...

Jeg har brug for hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af MN-P (Slettet)

Da man må forvente at gnidningskooficenten er den samme for lokomotiv og vogne må gnigningskraften på ton tog være 3kN/9t=1/3 kN/t

Gnidningskraften på hver vogn er 1/3 kN medens gnidningskraften på lokomotivet er 6*1/3 kN = 2kN

Størst belastning findes på den forreste kobling og er på 3* 1/3 kN


Skriv et svar til: Soænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.