Matematik

Komplekse tal

20. september 2009 af Divad5 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er i gang med en opgave vedr. komplekse tal, ligningen er således:

(e^(2*3-i*5*pi))/(1-i)

Jeg kan simpelthen ikke komme videre med den opgave, og skal udtrykke det på rektangulær form og polær form...

På forhånd tak

---

David
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af peter lind

e2*3-5πi = e2*3*e-5πi = e6*e-5πi, 1/(1-i) = (1+i )/[(1+i)1-i)]=(1+i)(1-i2) = (1+i)/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2009 af mathon

(1+i)/2 = (√(2)/2)·ei(π/4)

hvoraf

z = e6*ei(-5π)·(√(2)/2)·ei(π/4) = e6·(√(2)/2)·ei·(-5π+(π/4)) = 285,267·ei·(-2,35619) =

285,267·cos(-2,35619) + i·285,267·sin(-2,35619) =

-201,714 - i·201,714


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.