Matematik

hjæp til udregning af retvinklet trekant

22. september 2009 af christian0710 (Slettet)

Hej jeg har nogle spørgsmål til nedenstående opgave, og jeg ville værtsætte lidt hjælp :)

Trekant ABC er retvinklet med C=90o. Beregn de manglende sider og vinkler, når:

1) A = 43o og c = 19

Jeg ved at vi har lært sinus relationerne i forbindelse med vilkårlig trekant: sin A/a = sin B/b =sinC/c men når man skal udregne siderne og vinkler på en retvinklet trekant, skal man så ikke sige  bruge de gamle sinus, cosinus og tangens regler? (hvad er det nu de hedder?)

altså:

sinus 43 = a/5  

5*sin 43 = a

hviklet så bliver 3.40999 på lommeregner, men er det bare sådan man skal gøre det? 

mvh

Christian


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af mathon

vinkelmålet skal være DEGREE

b = c·cos(A)

a = c·sin(A)

B = (90°- A)


Svar #2
22. september 2009 af christian0710 (Slettet)

Tak, og hvad kalder man den formel?

og skal man huske at tage kvadratrod når man taster det ind på lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2009 af mathon

det er to formler

i en retvinklet trekant
er
                  cosinus til en spids vinkel lig med forholdet mellem den hosliggende katete og hypotenusen
                  sinus til en spids vinkel lig med forholdet mellem den modstående katete og hypotenusen

der skal ikke uddrages kvadratrod
med mindre du efter at have beregnet a elle b vælger af beregne den sidste katete ved hjælp af Pythagoras
                  
 


Svar #4
22. september 2009 af christian0710 (Slettet)

Tak skal du have. Et sidste spørgsmål til en lille ligning

når vi har ligningen:  cos (25) = 19/c hvordan isolere man så c? det ville jo være lettere hvis c stod for oven, men det gør det ikke i dette tilfælde?


Svar #5
22. september 2009 af christian0710 (Slettet)

ahh nej fandt ud af det c = 19/cos 25 

jeg er meget taknemmelig for hjælpen, nu kan jeg komme videre :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2009 af mathon

1/cos(25°) = c/19


Skriv et svar til: hjæp til udregning af retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.