Matematik

Hjælp til en aflevering

22. september 2009 af Jakob0206 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg sidder med en matematikaflevering, hvor jeg er gået i stå ved en opgave.

Opgaven lyder:

På de store oceaner er bølgehøjden proportional med vindhastigheden i 2. potens
a) Indfør passende betegnelser, og opstil en matematisk formel, der beskriver sammenhængen mellem bølgehøjde og vindhastighed.

Nogen som kan hjælpe?

Jeg tænkte lidt, om den kunne hedde y = a * x2 , hvor
x = vindhastigheden
y = ved jeg ikke
a = ved jeg heller ikke

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2009 af JKaram (Slettet)

B = bølgehøjden
a=proportionalitetsfaktoren
v=vindhastigheden.

B=a*v2

Og BANG så er den der.

Kan du se det?

Karam


Svar #2
22. september 2009 af Jakob0206 (Slettet)

Ja det ser meget fint ud :)
- men hvad er en proportionalitetsfaktorer ?
 


Skriv et svar til: Hjælp til en aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.