Matematik

logaritmeligning?

23. september 2009 af ShaneM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Står over for en opgave der lyder:

Løs logaritme-ligninger: 6*log(5x)=12

Har prøvet mig lidt frem, ved at flytte rundt på nogle af værdierne på den anden side af lighedstegnet, men kan ikke rigtigt komme videre.

Går ud fra, at man skal benytte sig om regnereglen inden for logaritmer der hedder: log(a*b)=log(a)+log(b)
Så jeg får noget der lyder log(5)+log(x)=12/6

Kan det passe? og hvis ja, hvordan kommer jeg videre her fra?

Mvh. ShaneM


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2009 af Dynin (Slettet)

#0 6*log(5x)=12 ⇒ log(5x)=12/6=2 ⇒ 5x=102=100 ⇒ ... du kan vel resten?


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2009 af peter lind

Det er ikke smart at bruge denne aditionsregel. Brug hellere at log(5x) = 12/6= 2. Tag derefter invers Log på begge sider.


Svar #3
23. september 2009 af ShaneM (Slettet)

ja, tusind tak :)

eftertjekkede også lige resultatet, ved at sige 6*log(5*20) som gav 12 :)


Skriv et svar til: logaritmeligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.