Matematik

Differentialregning..

23. september 2009 af 10hifnizlol (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej.. Jeg vil gerne have lidt hjælp til en lille opgave jeg skal aflevere i morgen.

Tegn grafen for en funktion f, der opfylder følgende:

f har definitionsmængden [1;6]

f(1)=2, f(4)=0 og f(6)=-4

f er differentiabel i ]1;6]

Fortegn og nulpunkter for f' er som angivet på en tallinje hvor f'(x) er voksende når x er mellem 1 og 2 og dalende mellem 2 og 6.

Jeg har lidt på fornemmeren at jeg skal lave en regression af de givne værdier, men ja.. Hjælp tak. :)

Mvh Mig..


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2009 af peter lind

Jeg tror bare du skal lave et groft rids. Der er i virkeligheden uendelig mange løsninger til den opgave. Afsæt de givne punkter i et koordinatsystem. Tegn fra venstre endepunkt en glat kurve(den er jo differentiabel) der er voksende til x= 2 hvor der er maksimum (Det skal være en glat rund bue der) derefter er funktionen aftagende indtil den når det højre endepunkt.


Svar #2
23. september 2009 af 10hifnizlol (Slettet)

Mmh, det lyder rigtigt nok.. Mange takker. Prøver at arbejde lidt med det.


Skriv et svar til: Differentialregning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.