Fysik

Navne på formler

03. januar 2005 af SirBille (Slettet)
Hey, jeg mangler navnene på nogle formler, er der nogle der kan hjælpe..?

1: p=m/V

2: M=m/n

3: P*V=n*R*T

4: Ft = m*g

Mange tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2005 af Katty (Slettet)

Tror ikke man kalder dem noget specielt, men:

3: P*V=n*R*T (idealgasloven)

4: Ft = m*g (tyngdekraften)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2005 af sigmund (Slettet)

1. Definitionen af densitet. Så vidt jeg ved har den ikke noget navn.
2. Sammenhængen mellem stofmængde, masse og molær masse. Svjv. har den heller ikke noget navn.¨
3. Idealgasloven.
4. Særtilfælde af Newtons anden lov (N2). Generelt lyder N2: F_res = m*a, hvor F_res er summen af alle kræfter, der virker på et legeme med massen m og accelerationen a.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

1. 'rho' = m/V er definitionen af densitet, som forholdet mellem masse og volumen.
2. Tja, den har sigmund beskrevet.
3. Trykket betegnes med 'p', ikke 'P'. 'Idealgasligningen' er mig bekendt den korrekte betegnelse. Med til idealgasloven hører også en (urealistisk) antagelse, som idealgasligningen bygger på:

Gasmolekylerne fylder intet.

Så længe man holder sig fra høje temperaturer og tryk, giver idealgasligningen dog resultater i rimelig overensstemmelse med virkeligheden.
4. Størrelsen af gravitationen (tyngdekraften) på et legeme med massen m, når tyngdeaccelerationens størrelse er g.

//Singularity

Svar #4
03. januar 2005 af SirBille (Slettet)

Mange tak for hjælpen alle samme..

Og jeg kan godt se jeg kom til at skrive det med stort p, ups.. :-)

Men jeg har styr på hvad de drejer sig om, men mange tak for jeres hjælp med deres oprindelse og navne.. Tak..

p.s. vil det være rimeligt at kalde nummer 1 for "Densitetsformlen" og nummer 2 for "Molarmasseformlen", kan ikke rigtig finde på noget bedre :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2005 af frodo (Slettet)

hvorfor vil du have navne på dem?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)

pV=nRT. Kært barn har mange godkendte navne: 'idealgasloven', 'idealgasmodellen', 'tilstandsligningen for ideale gasser' :) Er der andre.

#3. En anden urealistisk ting er at idealgasloven (eller hvad den skal kaldes) påvirker hinanden mere eller mindre med elektriske kræfter. Dette er for mange molekyler meget betragteligt og disse kan således ikke betegnes som ideale. - Men så er det jo godt at der findes en tilstandsligning for reale gasser :D

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)

#4. Det er du sikkert velkommen til at kalde dem, men 'molarmassen' er ikke et godkendt ord - det hedder 'den molare masse' for at være strengt korrekt :)

Skriv et svar til: Navne på formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.