Matematik

komplekse tal

24. september 2009 af Sahrah (Slettet)

heej... er der en måske.. der lige kan hjælpe mig med denne opgave?

a)bestem på formen w=x+iy samtlige komplekse tal w, der opfylder ligningen:

w2= - 2i

b) bestem samtlige komplekse tal z, der opfylder 2. gradsligningen:

x2=+(1+i)z+i=0

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2009 af mathon

w2 = 2·(-i) = 2·ei(-π/2+p·2π)  =  2[cos(-(π/2)+p*2π)+i·sin(-(π/2)+p*2π)]

w =√(2)·e-i·(-π/4+p·π)

                                    = √(2)[cos(-(π/4)+0·π)+i·sin(-(π/4)+0·π)] = 1+i·(-1)

og                                = √(2)[cos(-(π/4)+1·π)+i·sin(-(π/4)+1·π)] = -1+i·1


Svar #2
25. september 2009 af Sahrah (Slettet)

taak men det var så svaret til a

men.... hvordan løser man så

b) bestem samtlige komplekse tal z, der opfylder 2. gradsligningen:

x2=+(1+i)z+i=0

??
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2009 af mathon

hvad mener du egentlig md

x2 = +(1+i)z+i = 0 ?

skriv den rigtigt


Svar #4
26. september 2009 af Sahrah (Slettet)

.....

ohh sorry ligningen er:

b) Bestem samtlige komplekse tal z, der opfylder 2. grads ligningen:

z2 +(1+i)z+i = 0 


Skriv et svar til: komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.