Matematik

Matematik regning af brøk

24. september 2009 af Manjajensen (Slettet)

Heej. Jeg skal regne det her stykke?

7,9 + 2 3 brøkstreg 4 .. Jeg ved godt hvordan man regner 2 3 brøkstreg 4.der skal jeg sige 2 gange 4 + 3 så for jeg 11 brøkstreg 4 .. Men hvad gør jeg så : please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2009 af kieslich (Slettet)

7,9 + 11/4  = 79/10 + 11/4 = (2*79)/(2*10) + (5*11)/(5*4)   forlænger begge brøker for at få en fællesnævner på 20

= 158/20 + 55/20 = (158 + 55)/20    sætter på fælles brøkstreg

= 213/20


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2009 af MN-P (Slettet)

7,9 + 2 3 brøkstreg 4

7 9/10 + 2 3/4 =                        fællesnævner 20 forlænger brøkerne med 2 og med 5

7 18/20 + 2 15/20 =

9 (18+15)/20 =

9 33/20= 9+ 1 13/20 =10 13/20


Skriv et svar til: Matematik regning af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.