Matematik

skæring ved 1. og 2. aksen?

24. september 2009 af lmp1993 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal finde 1. og 2. aksens skæringspunkt på en kurve? Hvor finder man skæringspunktet på en 1. og 2, akse?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2009 af Isomorphician

Skæring med førsteaksen: y = 0

Skæring med andenaksen: x = 0


Svar #2
24. september 2009 af lmp1993 (Slettet)

øhh, jeg forstår ikk helt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2009 af Isomorphician

Hvis du har en funktion f(x), så finder du skæring med x-aksen ved at løse f(x) = 0, da alle punkter på x-aksen har koordinatsættet (x, 0)

Hvis du har en funktion f(x), så finder du skæring med y-aksen ved at finde f(0), da y-aksen står vinkelret på x-aksen ved x = 0. Funktionsværdien til x = 0 er dermed lig med skæring af y-aksen.


Svar #4
24. september 2009 af lmp1993 (Slettet)

oki


Skriv et svar til: skæring ved 1. og 2. aksen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.