Matematik

Sandsynlighedsregning

24. september 2009 af anna0207 (Slettet)

Jeg har et problem med en sandsynlighedsopgave. Vær søde at hjælpe mig:-)

Jeg har 6 terninger og 3 forsøg til at slå 6 ens. Hvad er sandsynligheden?

Jeg har selv fået det til 6/66 = 1/65 for at slå 6 ens med 6 terninger. Men så når man har 3 forsøg, skal man så bare gange det med 3? altså: 3/6= 3/7776 = 1/2592?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2009 af NejTilSvampe

http://da.wikipedia.org/wiki/Binomialfordelingen


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2009 af kieslich (Slettet)

sandsynligheden for at få 6 ens i tre forsøg = 1 - ss for ikke at få tre ens i tre forsøg = 1 - (1 - 1/65)3   der er en lille afvigelse fra dit resultat. det skyldes at du ikke har medtaget ss for at få 6 ens to eller tre gange i de tre forsøg


Svar #3
24. september 2009 af anna0207 (Slettet)

 okay tak. men hvorfor skal der stå 1- foran ss??


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2009 af kieslich (Slettet)

ss for at få 6 ens i tre forsøg + ss for ikke at få 6ens i tre forsøg = 1


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.