Fysik

please please hjælp

24. september 2009 af elements (Slettet)

Hej

Jeg har fået en opgave som ik ved hvordan jeg skal gøre!!!!

opgaven går ud på at angiv produktet af usikkerhed i position og hastighed(heisenberg) for en elektron, proton og en golfkugle med massen 30 g.

Jeg vil gerne benytte ligning fra heisenberg men jeg får 2 ukendte.

fx. for golfbolden

m=0.003kg

h=6.626*10^-34

og jeg kender ik delta x og hastighed

min ligning ser således ud:

delta x*m*v = el > h/4*pi

hvordan gør jeg det

Tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2009 af Lurch (Slettet)

Som du skriver går opgaven ud på at give produktet mellem usikkerheden på hastighed og position, så du behøver ikke at kende nogle af dem. Som du selv skriver er svaret

dx*dv = h/(4*pi*m)

nu kan du regne ud for både en elektron og en golfbold


Skriv et svar til: please please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.