Matematik

Lineær differentialigning (makroøkonomi)

25. september 2009 af Fætter Guf1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej - mine matematik kurser ligger langt tilbage - så ville være tak nemmelig for hjælp til denne differentialigning:

dZ/dT = ((1-a)/s) - bZ(t)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2009 af Oistein (Slettet)

 Prøv med seperation af variable.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2009 af kieslich (Slettet)

desolve(y' = (1-a)/s-b*y,x,y)    hvilket giver  y(x) = k*e-b*x - (1-a)/(b*s)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2009 af Oistein (Slettet)

 Det fik jeg også.


Svar #4
26. september 2009 af Fætter Guf1 (Slettet)

Tak, det er også noget i den retning jeg fik oprindeligt.

I følge min bog skal det dog give:

Z= k*e-bt - e-bt  * (1-a)s/b + (1-a)s/b


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2009 af kieslich (Slettet)

Den funktion løser ikke din differentialligning. Så enten har du skrevet ligningen forkert eller der er en fejl i din facitliste.


Skriv et svar til: Lineær differentialigning (makroøkonomi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.