Fysik

parallakse og tjernes størrelsesklasser

25. september 2009 af Tsubasa (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal beregne afstand til en stjerne som har parallakse på 1,987 * 10^-5 grade og m = - 0,65

jeg brugte formelen: d=D/sin(phi) og fik det til 4,322 * 10^14 km eller 13,998*10^-6 parsec

så skal jeg finde M ved at bruge formelen d=10^m-M+5/5

så fik jeg isoleret M : M=logd *5 - 5 + m

men kan ikke rigtig får M og d til at passe med hinanden :(

hvad gør jeg?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du husket at omregne parallaksen til buesekunder?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2009 af kieslich (Slettet)

du har et fortegn galt: M = m - 5- 5*log(d)


Svar #3
26. september 2009 af Tsubasa (Slettet)

hvordan det?#1
 

#0: Har du husket at omregne parallaksen til buesekunder?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2009 af kieslich (Slettet)

parallaksen p = 1.987*10-5 grader = 1.987*10-5*3600''  (buesekunder)  =..

Afstanden d = 1pc/p    det gør nogle udregninger lidt nemmere, men giver samme resultat som din metode.


Svar #5
26. september 2009 af Tsubasa (Slettet)

hov, jeg fik faktisk d = 13,855 parsec

men hvordan finder jeg så M, bliver med at få resultater, som ikke passer til d, når jeg sætter dem ind på M's plas og udregne d'et, som ellers skulle gerne give noget med 13,855 parsec


Svar #6
26. september 2009 af Tsubasa (Slettet)

ok, nu har jeg endelig får det til at passe, men om det er rigtigt, ved jeg så ikke T_T


Skriv et svar til: parallakse og tjernes størrelsesklasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.