Matematik
Bestem a
Se vedhæftede fil..
Ved slet ikke, hvordan jeg begynder på denne
Svar #1
26. september 2009 af Exupery (Slettet)
Du har at:
∫ae ln x = 2-ln4
Vi starter med at integrere udtrykket:
∫ae ln x = [x*ln x - x]ae = e*ln e - e - (a*ln a - a)
som vi sætter lig udtrykket, vi kender, så at vi har:
e*ln e - e - (a*ln a - a)=2-ln4
e*1-e-(a*ln a -a)=2-ln4
-a*ln a +a=2-ln4
-a(ln a - 1)=2-ln(2^2)
-a(ln a - 1)=2-2*ln2
-a(ln a - 1)=-2(ln2-1)
a(ln a -1)=2(ln2-1)
som giver løsningen, a=?
Svar #2
27. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)
Yes (: Den er jeg med på! a er 2!
Men hvorfor er der kun én løsning?
Svar #3
27. september 2009 af Exupery (Slettet)
Det giver lidt sig selv. Der kan ikke være andre på den måde, jeg har løst den.
Svar #4
27. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)
Lidt besynderligt, de så i opgaven spørger..
Kan det være fordi lnx er voksende?
Skriv et svar til: Bestem a
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
