Matematik

Vektorproblem

04. januar 2005 af bruger1234 (Slettet)
Hej! Jeg har følgende opgave:
www.clickweb.dk/opg2015.jpg

Ville høre hvordan I ville lave sidste spørgsmål, ved "C er et punkt....".
Jeg har sådan set lavet den, men har nu fået af vide at det nok ikke er den rigtige løsning.

Håber I kan hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2005 af frodo (Slettet)

1) en anden gang, er det smart, hvis du skriver http:// foran din adresse, da det giver et direkte link.

2) Start med at finde højden, hvilket er afstanden fra B til linien (den vinkelrette afstand selvf.)

Dernæst, kan du finde længden af grundlinien ud fra formlen for en trekants areal: T=½hG

du ved så, (da A ligger på linien), hvor langt du skal følge linien for at få C (forlæng her vektor a så den får den rette længde)

Svar #2
04. januar 2005 af bruger1234 (Slettet)

Ok det er så slet ikke hvad jeg har gjort :)
Men hvad med denne løsning?
http://www.clickweb.dk/mat.jpg

Her udnytter jeg, at vektor AP er lig vektor a.

Svar #3
04. januar 2005 af bruger1234 (Slettet)

Skal måske lige siges, at vektor AB = (-3,4) og vektor AP = a = (1,2).

Hvis mine udregninger ser helt sorte ud...

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2005 af frodo (Slettet)

jeg kan ikke helt følgehvad det er du gør, når du har fundet k'erne.. dufinder C's koordinater, men ud fra hvad, og hvad er (-4,-6) for noget?

Svar #5
04. januar 2005 af bruger1234 (Slettet)

Ja det glemte jeg at skrive.. Punktet A har koordinaterne (-4,-6). Så jeg kender vektoren og dens startkoordinat, og finder derefter slutkoordinaten - nemlig C.

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2005 af frodo (Slettet)

jo, jeg kan godt følge det alligevel. Og det ser godt nok ud.

Svar #7
04. januar 2005 af bruger1234 (Slettet)

Hmm... Så må min lærer have lavet en fejl :D

Men mange tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. januar 2005 af frodo (Slettet)

hvad har du fået B til?

for ud fra det jeg har lavet, får jeg B(-7,6)

Svar #9
04. januar 2005 af bruger1234 (Slettet)

hmm jeg får B(-7,-2)...

Svar #10
04. januar 2005 af bruger1234 (Slettet)

det bliver jo (b1,b2) - (-3,-4) = (-4,2) <=> b1 = -4-3 =-7 og b2=2-4=-2

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. januar 2005 af frodo (Slettet)

det er rigtigt nok.. jeg giver mig. Bare en fortegnsfejl.

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. januar 2005 af frodo (Slettet)

nej, jeg kan ikke se hvor fejlen ligger,så i mine øjne taqger din lærer fejl. Få en uddybet forklaring hos ham istedet..

Svar #13
04. januar 2005 af bruger1234 (Slettet)

Skal jeg gøre - men tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. januar 2005 af sigurd (Slettet)

bruger du også denne bog bruger 1234 ? eksamensopgaver i matematik,matematisk linje 1 årigt forløb til a niv...

Svar #15
04. januar 2005 af bruger1234 (Slettet)

Jep. Det er opgave 2015 vi snakker om.

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. januar 2005 af sigurd (Slettet)

Har også problemer med den.. kan du sende den til mig?

Svar #17
05. januar 2005 af bruger1234 (Slettet)

Sigurd: Ja det kan jeg da godt. Men garanterer ikke for, at mit svar er 100% korrekt. Som jeg skrev, har min lærer ikke fået det samme, men han siger det muligvis kan være ham der har lavet en regnefejl. Så det håber vi:)

Her er min besvarelse:
http://www.clickweb.dk/2015.jpg

Spørg endelig hvis du har spørgsmål, eller finder en fejl! hehe.

Brugbart svar (0)

Svar #18
05. januar 2005 af sigurd (Slettet)

Du er godt nok for sej, tusind tak for hjælpen!!.. Håber også at jeg kan hjælpe dig med noget..:)

Brugbart svar (0)

Svar #19
05. januar 2005 af sigurd (Slettet)

Har du lavet 2.017?

Svar #20
05. januar 2005 af bruger1234 (Slettet)

Nej desværre ikke... Men hvis du har problemer med den, så prøv at tegn figuren. Det jhælper altid :)

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.