Matematik

komplekse tal

26. september 2009 af aisha_123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en venlig sjæl, der vil løse denne her:

(-4 + 2 i) / ( 2 + i)

Jeg ved at den rigtig løsning er: -6/5 - 8/5* i

men jeg kan ikke løse den i hånden!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: forlæng med den komplekskonjungerede nævner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2009 af mathon

dvs
(-4 + 2 i)(2-i) / ( 2 + i)(2-i)


Svar #3
26. september 2009 af aisha_123 (Slettet)

Det har jeg gjort, men det giver denne her:

(-8 + 4i + 4i - 2 * i^2)  / (4 - 2i + 2i - i^2) = 

(-8 + 8i -2*i^2)  /  4- i^2 =

( -8 + 8i - 2)  /  4 =

( 10 + 8i) / 4 = ????


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2009 af Dynin (Slettet)

#3 i2=-1 brug det !


Skriv et svar til: komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.