Matematik

Angiv a, når f(x) = a + 2x^2 - x^4

26. september 2009 af Nikolinek (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej. Jeg er gået lidt død i denne matematik opgave. 

Den lyder:

Funktionen fa = a + 2x3 - x4. På figuren ses grafen for f1.

Bestem monotoni forholdene for fa og angiv a så den gloable maksimumsværdi er (15/8) .

Så er der en graf for f

Kan nogen fortælle mig hvordan jeg kan finde a? Har fundet monotoniforhold. 

På forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af MN-P (Slettet)

Når du har fundet monotoniforhold, har du vel også fundet ud af hvor den globale maksimumsværdi findes

indsæt denne x værdi og fa=15/8, så burde du få en ligning med en ubekendt nemlig a


Svar #2
27. september 2009 af Nikolinek (Slettet)

Det passer, mange tak for hjælpen! :)
 


Skriv et svar til: Angiv a, når f(x) = a + 2x^2 - x^4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.