Matematik

andenordens, homogen differentialligning

26. september 2009 af aisha_123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Differentialligning      y ' ' + 2 y ' + 2 y = 0     har  den følgende  løsning:  C * e^-x * cos(x) + D * e^-x * sin(x)

men ligesom før kan jeg ikke regne den i hånden..    er der nogen, der kan????

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja den har konstante koeffecienter. Prøv med et gæt, for eksempel y =eλx. Prøv så at finde y' og y'' og sæt det ind i ligningen. Vi kan sige, at den karakteristiske ligning (λ2 + aλ +b)* eλx = 0. Find rødderne i denne karakteristiske ligning.. Der er tre tilfælde 1) To forskellige reelle rødder, 2) to kompleks konjugerede rødder og 3) en reel dobbeltrod.


Skriv et svar til: andenordens, homogen differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.