Matematik

Matematik....Vektor

04. januar 2005 af sigurd (Slettet)
Hej, kan nogen hjælpe mig med denne opgave?

I et koordinatsysten er givet vektoren a = (2,-3). Om vektor b oplyses, at

a*b=4 og a*b= -19

Bestem koordinatsættet for b ?

Opgaven er fra eksamensopgaver i matematik,matematisk linje 1 årigt forløb til a niv...

Håber nogen kan hjælpe...

Tak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2005 af frodo (Slettet)

du har at prikproduktet mellem to vektrer skal give TO forskellige tal??? Det kan det ikke give! Så vektoren b findes ikke.

Svar #2
04. januar 2005 af sigurd (Slettet)

det kan da ik være svaret? eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2005 af frodo (Slettet)

hvis du virkelig mener a PRIK b=4 og a PRIK b=-19

Det er forhåbentlig klart at prikproduktet mellem to vektorer er et entydigt tal.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2005 af sigmund (Slettet)

Jo, enten har du skrevet forkert af fra bogen eller er b ikke éntydig bestemt, der er to mulige koordinatsæt. Kender du ikke vinkelen mellem a og b?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2005 af frodo (Slettet)

#0: har du virkelig skrevet rigtigt op fra bogen???

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2005 af allan_sim

Mon ikke vi har, at

a*b=4 og a*(tværvektor til b)=-19

I så fald kan du udnytte, at prikproduktet kan findes ved at gange koordinater sammen. Det giver dig så to ligninger med to ubekendte - nemlig koordinaterne for vektor b.

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2005 af Duffy

Rene gætterier - kunne han ikke tage at skrive opgaven rigtig af!!!

Duffy :P

Skriv et svar til: Matematik....Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.